Friss adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Menü

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési és Cookie tájékoztató

A dokumentum letöltéséhez kérjük kattintson ide.

 

Második változat. Hatályos 2018. október 09. napjától

A BioCo Magyarország Kft. kompromisszummentes minőségi politikáját követjük az Ön személyes adatainak kezelésekor is. Jelen adatkezelési tájékoztatóban bemutatjuk Önnek, hogy miként használjuk személyes adatait abból a célból, hogy még jobb és személyre szabottabb szolgáltatásokat, vásárlói élményt nyújthassunk Önnek.

 

Miről szól ez a tájékoztató?

Az Ön személyes adatait a BioCo Magyarország Kft. (Székhely: 3021 Lőrinci, Árpád u. 92-100., Cégjegyzékszám: 10-09-021006, Adószám: 11161989-2-10) kezeli, mint adatkezelő. (a továbbiakban: „mi”, „bennünket” vagy „BioCo”).

Az Ön személyes adatainak gyűjtése, használata és védelme érdekében, összhangban a természetes személyek személyes adatai védelméről és az adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletével, készítettük el ezt az adatkezelési és cookie tájékoztatót (a továbbiakban: Tájékoztató), amely:

  • meghatározza, hogy milyen típusú személyes adatokat gyűjtünk,
  • tájékoztatást ad arról, hogy hogyan gyűjtjük, és mire használjuk az Ön személyes adatait,
  • elmagyarázza, hogy mikor és milyen célból osztjuk meg a személyes adatokat más szervezetekkel,
  • útmutatóként szolgál az Ön személyes adataihoz kapcsolódó jogairól és választási lehetőségeiről.

Ez a Tájékoztató abban az esetben vonatkozik Önre, ha Ön igénybe veszi a szolgáltatásainkat (a továbbiakban: „a Szolgáltatásaink”).  A Szolgáltatásaink használata az alábbiakat jelenti:

  • Információs és tájékoztató weboldalaink (a továbbiakban: „a Weboldalaink”) böngészését
  • A BioCo webshopjában történő vásárlást, vagy vásárlást egyéb módon a weboldalaink vagy mobil applikációink (a továbbiakban: „az Applikációink”) használatával, ahol ez a Tájékoztató elérhető, vagy
  • Tagságot a BioCo VIP Klub programban (a továbbiakban: VIP Klub),
  • elektronikus direkt marketing kommunikációra történő feliratkozást, így például hírlevelekre, amit Ön e-mailben vagy SMS-ben kaphat tőlünk,
  • vásárlói klubtagságra jelentkezést, vagy az általunk szervezett piackutatásokban, nyereményjátékokban vagy eseményekben való részvételt.

Ez a Tájékoztató abban az esetben is alkalmazandó, ha Ön kapcsolatba lép velünk vagy mi felvesszük Önnel a kapcsolatot a Szolgáltatásainkkal kapcsolatban.

A Weboldalaink vagy mobil Applikációink harmadik személyek által üzemeltetett weboldalakra mutató linkeket is tartalmazhatnak, amelyek saját adatvédelmi szabályzattal rendelkeznek. Kérjük, olvassa el figyelmesen az Általános Szerződési Feltételeket, mielőtt a személyes adatait megadná valamely weboldalon. Mivel a harmadik felek által üzemeltetett weboldalakon található tartalom nem áll a befolyásunk alatt, azokért nem vállalunk felelősséget.

Az Ön személyes adatait az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (EU 2016/679, a továbbiakban: GDPR) és az azt implementáló vagy kiegészítő egyéb, alkalmazandó adatvédelmi jogszabályok szerint kezeljük.

Jelen adatkezelési és cookie tájékoztató elérhető az alábbi oldalról: http://www.bioco.hu/adatkezelesi-tajekoztato

A tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba.

 

Az általunk gyűjtött személyes adatok

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen személyes adatokat kérünk Öntől a Szolgáltatásaink igénybe vételéhez és milyen egyéb személyes adatokat kaphatunk más forrásokból.

Amikor a Szolgáltatásainkra regisztrál, megadhatja részünkre a(z):

  • személyes adatait, ideértve a postai és számlázási címét, e-mail címét, telefonszámát és születési idejét,
  • arra vonatkozó információt, ha tagja vagy tagja szeretne lenni valamely vásárlói klubunknak
  • az Ön belépési azonosító adatait, mint például a felhasználónevét és az Ön által választott jelszót.

Amikor webshopunk használatával nálunk vásárol, vagy a Weboldalainkon használja a böngészőt vagy a mobil Applikációinkat használja, a következő információkat gyűjthetjük:

  • A megrendelése teljesítéséhez szükséges személyes adatait, ideértve a postai és számlázási címét, e-mail címét, telefonszámát és születési idejét,

 

  • Információt az online vásárlásairól (például, hogy mit vásárolt, mikor és hol vette azt, és milyen módon fizetett érte),

 

  • Információt a Weboldalainkon és mobil Applikációinkban tanúsított online keresési viselkedéséről, és arról, amikor valamelyik hirdetésünkre kattint (ideértve azokat is, amelyek más szervezetek weboldalain jelennek meg).

 

  • Információt olyan eszközökről, amelyeket ahhoz használt, hogy a Szolgáltatásainkhoz hozzáférjen (ideértve a rendszer elkészítését, modellezését és működtetését, az IP címet, a böngésző típusát és a mobileszköz azonosítókat, a Szolgáltatásainkhoz való hozzáférés dátumát és idejét, annak a weboldalnak a címét, amelyről a mi weboldalunkra irányították, egyéb adatokat, amelyeket standard HTTP(s) kérés header-rel továbbítottak, a belépést követően az online rész fenntartásához szükséges adatokat)

Ha a vásárlás során vouchert vagy kupont használ, a következő információkat gyűjthetjük:

  • Tranzakciós információkat, hogy hogyan használja kuponjait és vouchereit nálunk.

Amikor kapcsolatba lép velünk, vagy mi lépünk kapcsolatba Önnel, vagy Ön részt vesz akciókban, nyereményjátékokban, vagy az általunk nyújtott Szolgáltatásokkal kapcsolatos kutatásokban vagy felmérésekben, a következő információkat gyűjthetjük:

  • Személyes adatokat, amelyeket Ön önmagáról ad meg, bármikor, amikor Ön a Szolgáltatásainkkal kapcsolatban kapcsolatba lép velünk, így például telefonon, e-mailen, vagy postai úton, illetve, amikor közösségi médián keresztül kommunikál velünk (például: az Ön neve, felhasználóneve, elérhetőségi adatai, VIP-Klub azonosító száma),

 

  • Az általunk küldött és Ön által megnyitott e-maileket és más digitális kommunikációkat, ideértve a linkeket, amelyekre Ön rákattint (például azok, amelyek lehetővé teszik számunkra annak nyomon követését, hogy tudjuk, hogy Ön megnyitotta - és ha igen, mikor nyitotta meg - a kommunikációt) - részleteit,

 

  • az Ön visszajelzéseit és észrevételeit vásárlói kutatásokban vagy kérdőívekben

 

A személyes adatok egyéb forrásai

Más forrásokból származó személyes adatokat is használhatunk, ilyenek például az információszolgáltató speciális társaságok vagy online médiacsatornák (például: weboldalak, közösségi hálózatok, vagy más egyéb számunkra elérhető csatornák). Az ilyen egyéb személyes adatok segítenek nekünk például a marketing kommunikációnk - ideértve az online hirdetéseket - javításában és hatékonyságának mérésében.

 

Miért és hogyan használunk személyes adatokat?

Az alábbiakban tájékoztatást adunk arról, hogy miért és hogyan, milyen jogalappal használunk személyes adatokat.

 

Miért használunk személyes adatokat?

Ez a személyes adatok kezelése tekintetében mit jelent?

Miért gyűjtjük ilyen módon a személyes adatokat?

A személyes adatok kezelésének jogalapja:

A Szolgáltatásainkat nyújtjuk Önnek

Az Ön felhasználói fiókjainak kezelése, ideértve az Ön VIP Klub és Webshop felhasználói fiókját

 

Az Ön megrendeléseinek és visszatérítéseinek kezelése

Az Ön felhasználói fiókjainak kezeléséhez, az Ön által megvásárolni kívánt termékek és szolgáltatások nyújtásához és az Ön által esetlegesen igényelt megrendelések és visszatérítések kezeléséhez szükségünk van az Ön személyes adatainak kezelésére.

 

A Klubtagságból fakadó kuponok és/vagy hűséges vásárlóként összegyűjtött kuponok kezeléséhez is szükségünk van az Ön személyes adatainak kezelésére.

Szerződés teljesítése:

 

Az alábbi adatokat gyűjtjük:

 

  • vásárlási és tranzakciós adatok
  • elérhetőségi adatok
  • profil részletek
  • kiszállítási/gyűjtési adatok.

 

Ezek nélkül az információk nélkül nem tudjuk Önnek a termékeket és a szolgáltatásokat nyújtani.

 

Jogos érdek:

 

  • az Ön megrendelése teljesítésének követése

A mindennapi működés biztosítása és javítása

A Weboldalaink és a mobil Applikációink működésének biztosítása, kezelése és javítása

A vásárlói élmény javításához a Weboldalainkon és a mobil Applikációinkban cookie-kat és hasonló technológiákat alkalmazunk.

 

Bizonyos cookie-kra szükség van, így ha a Weboldalaink és a mobil Applikációink funkcióit szeretné használni, kérjük, ne kapcsolja ki ezek használatát. Más cookie-kat kikapcsolhat, de az ronthatja a felhasználói élményt. A cookie-kkal kapcsolatos további információkért, és hogy hogyan tudja őket kikapcsolni, kérjük, tekintse meg a cookie-k és hasonló technológiák részt.

Általában jogos érdek alapján kezeljük az Ön adatait, de egyes esetekben - amennyiben azt valamely szerződés vagy jogszabály számunkra előírja - az Ön hozzájárulását is kérjük

Csalás és egyéb bűncselekmények felderítése és megelőzése

Számunkra fontos a Szolgáltatásaink használatának ellenőrzése, hogy ezzel megelőzzünk vagy felderítsünk csalást, egyéb bűncselekményeket és a Szolgáltatásaink nem megfelelő használatát. Ez segít nekünk annak biztosításában, hogy Ön biztonságosan tudja használni a Szolgáltatásainkat.

Jogos érdek

Az Ön internetes böngészési viselkedésének és online vásárlásainak használata, amely segít nekünk jobban megérteni a vásárlóinkat és személyre szabott ajánlatokat és szolgáltatásokat nyújtani

Az internetes böngészési viselkedés és az áruházi és online vásárlások megfigyelése lehetővé teszi nekünk az ajánlataink és szolgáltatásaink személyesebbé tételét. Ez segít nekünk abban, hogy az Ön vásárlói igényeit kielégíthessük.

Jogos érdek

Személyesebbé tegyük az Ön vásárlói élményét

A termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos marketing kommunikációk küldése Önnek (köztük e-mailben, SMS-ben, postai úton vagy online hirdetéssel, kupon formájában Önnek átnyújtva, stb.). Ennek részeként, az online hirdetések láthatóak más szervezetek weboldalain, és online médiacsatornákon (ideértve például Google AdWords-ön keresztül). Mérhetjük a saját marketing kommunikációnk hatékonyságát, és hasonlóan a szállítóink kommunikációinak hatékonyságát.

 

Szeretnénk biztosítani, hogy olyan marketing kommunikációt - köztük online hirdetést - küldjünk Önnek, amely érdekli Önt. Ennek eléréséhez szükségünk van az általunk ajánlott termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos marketing kommunikációkra adott válaszai mérésére, amik alapján olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújthassunk Önnek, amelyek jobban megfelelnek az Ön szükségleteinek.

 

Ön a regisztráció során és azt követően is, bármikor megváltoztathatja a marketinges preferenciáit.

 

Önnek az online hirdetések esetén is van választási lehetősége, erről részletesebben a cookie-k és hasonló technológiák részben olvashat.

Az Önnek e-mailben küldött legtöbb marketing kommunikációnk az Ön hozzájárulása alapján történik, de bizonyos esetekben jogos érdek alapján használjuk az Ön személyes adatait.

Annak érdekében, hogy kapcsolatba tudjunk lépni és együttműködni Önnel

Felvenni Önnel a kapcsolatot a Szolgáltatásaink kapcsán, például telefonon, e-mailben, vagy postai úton, vagy a közösségi médiában megjelenő posztokra adott részünkre szóló üzenetek válaszaiban.

Szeretnénk Önnek, mint vásárlónak még jobb szolgáltatást nyújtani, ehhez személyes adatokat használunk, hogy az Ön kommunikációira egyértelmű választ adhassunk vagy segítséget nyújthassunk, és hogy tájékoztassuk Önt a Szolgáltatásainkban általunk tett vagy tervezett, Önt érintő változásokról (például: változások a Szabályzatokban, vagy a Szolgáltatásainkra vonatkozó Általános Szerződési Feltételekben), ide értve a termékekkel kapcsolatos különleges tájékoztatást is. (Pl. termék visszahívás esetén.)

Jogos érdek

Promóciók és nyereményjátékok kezelése, amelyekben Ön részt vesz.

Az Ön személyes adatainak a kezelése szükséges az Ön által választott promóciók és nyereményjátékok működtetéséhez, ha Ön azokban részt szeretne venni.

Az Ön hozzájárulása

A BioCo Magyarország Kft, és a mi megbízásunkból más szervezetek által végzett vásárlói piackutatásokban, kérdőívekben és egyéb piackutatási aktivitásokban való részvételre meghívás.

A szolgáltatásaink javításához piackutatást végzünk. Ha ezzel kapcsolatban megkeressük Önt, Önnek nem szükséges az aktivitásokban részt vennie. Ha Ön jelzi felénk, hogy nem szeretné, ha piackutatásokkal kapcsolatban megkeressük Önt, az Ön választását tiszteletben fogjuk tartani. Ennek nincs kihatása arra, hogy Ön igénybe vehesse a Szolgáltatásainkat vagy a VIP Klub-ot.

Az Ön hozzájárulása

Viták, panaszok vagy kérések

Az Önt vagy bennünket érintő panaszok, jogi követelések vagy viták megoldásához.

Például, ha Ön nem elégedett a tőlünk vásárolt termékekkel vagy incidens történik.

Jogi követelések megalapozása, gyakorlása, vagy védelme, bizonyos esetekben azonban a mi Jogos érdekünkre vagy meghatározott jogi előírásra hivatkozunk, amelyek alapján az Ön személyes adatait a jogi kötelezettségeink teljesítése céljából kezelhetjük.

 

Személyes adatok megosztása adatfeldolgozókkal

Az alábbiakban tájékoztatást adunk arról, hogy miért és hogyan, osztunk meg személyes adatokat adatfeldolgozókkal.

Az adatfeldolgozók olyan szerződéses partnerek, amelyek a nevünkben és megbízásunk alapján kezelik az Ön személyes adatait, bizonyos szolgáltatások nyújtása során. Amikor ezekkel a cégekkel osztunk meg személyes adatokat, utasítjuk őket az adatok biztonságos kezelésére, és arra, hogy hogy nem használhatják az Ön személyes adatait saját marketinges céljaikra. Minden adatfeldolgozó partnerünktől megköveteljük az Ön adatainak előírás szerinti védelmét. (Lásd: személyes adatok védelme részt)

Együtt dolgozunk olyan, megfelelő körültekintéssel kiválasztott adatfeldolgozókkal, akik a nevünkben végeznek el bizonyos feladatokat. Ezek olyan cégek, amelyek például az alábbi szolgáltatásokat nyújtják nekünk:

  • technológiai szolgáltatások (pl. a Weboldalaink, a webes Applikációink és más, a szolgáltatások nyújtásához használt üzleti rendszerek működtetése, tárhely biztosítása),
  • adatok tárolására, kombinálására és elemzésére irányuló szolgáltatások (pl. AutoPilot),
  • a vásárlási fizetések kezelése webshopos vásárlás során,
  • házhozszállítási szolgáltatások (pl. GLS futárszolgálat),
  • olyan cégek, amelyek elektronikus kommunikációkat küldenek, pl. hírleveleket, a megbízásunkból (pl. MailChimp)
  • jogi vagy egyéb professzionális szolgáltatások

 

Csak azokat a személyes adatokat osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik a Szolgáltatók számára a szolgáltatásaik nyújtását.

 

Néhány szolgáltató, akikkel együtt dolgozunk, online médiacsatornákat üzemeltetnek, és a termékeinkre és szolgáltatásainkra, valamint a szállítóink termékeikre és szolgáltatásaikra vonatkozó releváns online hirdetéseket tesznek fel a nevünkben ezekre a média csatornákra. Pl. termékeinkre és szolgáltatásainkra vonatkozó reklámot láthat, amikor a közösségi média oldalakat használja, vagy előfizetéses TV csatornát néz.

 

 

 

Az általunk igénybe vett adatfeldolgozók:

 

Név

Az adatfeldolgozás célja

Az adatfeldolgozó elérhetősége, egyéb adatok

ShopRenter.hu Kft.

webshop üzemeltetés

4028 Debrecen, Kassai út 129. +36-1/234-5012, info@shoprenter.hu

 

Magyar Hosting Kft.

hosting szolgáltatás

1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22. +36 1 700-2323, info@mhosting.hu

 

Instapage Inc.

webes technológiai szolgáltatások, hosting szolgáltatás

118 King St. Suite 450

San Francisco, CA 94107

United States

help@instapage.com

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.

a megrendelt termékek kiszállítása

2351 Alsónémedi

GLS Európa u. 2. (+36 29) 88 66 70

info@gls-hungary.com

 

Facebook Inc.

közösségi szolgáltatások, hirdetések kezelése

1601 Willow Road

Menlo Park, CA 94025

United States

https://www.facebook.com/about/privacy

Google Inc.

analitikai szolgáltatások, hirdetések kezelése

székhely: US, CA 94043, Mountain View, Amphitheatre Parkway 1600;

 

https://privacy.google.com/

AutopilotHQ Inc.

analitikai és hírlevél szolgáltatások, marketing automatizálás

140 2nd Street, 5th Floor

San Francisco, California 94105

 

https://autopilothq.com/privacyshield.html

MailChimp - The Rocket Science Group, LLC

hírlevél küldés, marketing automatizálás

675 Ponce de Leon Ave NE

Suite 5000

Atlanta, GA 30308 USA

 

privacy@mailchimp.com

 

https://mailchimp.com/legal/privacy/

OTP Mobil Szolgáltató Kft.

online bankkártyás fizetés

1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.

ugyfelszolgalat@simple.hu

+36 1/20/30/70 3-666-611

 

 

 

Személyes adatok megosztása más szervezetekkel

 

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy miért és hogyan osztunk meg személyes adatokat más szervezetekkel.

 

Az alábbi esetekben oszthatunk meg személyes adatokat más szervezetekkel:

 

  • ha jogszabály vagy közhatalmi szerv kötelez bennünket arra vagy az igazságszolgáltatás megfelelő működéséhez szükséges, hogy megosszunk személyes adatokat,
  • ha abból a célból kell megosztanunk személyes adatokat, hogy a jogainkat megalapozzuk, gyakoroljuk vagy megvédjük (ez magába foglalja a csalásmegelőzés céljából másoknak átadott személyes adatokat),
  • amikor átszervezzük, eladjuk vagy átadjuk az üzletünket (vagy annak egy részét). Például összeolvadás vagy egyesülés esetén.

 

A személyes adatok védelme

 

Az Ön személyes adatainak kezelése és védelme számunkra kiemelten fontos. Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy ennek érdekében milyen eszközöket, protokollokat alkalmazunk:

 

  • Adataihoz csak azoknak a munkavállalóknak adunk hozzáférést, akiknek a munkavégzéséhez ez szükséges.
  • Adatai védelmének érdekében kizárólag megbízható, elismert szolgáltatókkal dolgozunk együtt. Az adatainak tárolását ezen szolgáltatókon keresztül, megfelelő védelmű rendszerekben oldjuk meg, törekszünk a lokális adattárolás minimalizálására.
  • Az információk biztonságát azok továbbításakor is védjük az adatok titkosításával Secure Sockets Layer (SSL) használatával.
  • Fizikai, elektronikus és folyamatbeli biztonsági eszközöket használunk a személyes adatok gyűjtéséhez, tárolásához és megosztásához. Alkalmanként kérhetjük a személyazonosság igazolását is, mielőtt megosztjuk Önnel a személyes adatait.

 

Mindamellett, hogy a megfelelő technikai és szervezési eszközöket használjuk az Ön személyes adatai biztonságának megőrzéséhez, kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudjuk garantálni az Ön által interneten keresztül továbbított személyes adatok biztonságát.

 

A személyes adatok, amelyeket Öntől gyűjtünk, továbbításra kerülhetnek az Európai Gazdasági Térségen („EGT") és azokat ott is tárolhatják. A személyes adatokat kezelhetik az EGT-n kívül működő vállalatok a mi megbízásunk alapján vagy valamelyik részünkre szolgáltatást nyújtó vállalat megbízása alapján. Amennyiben erre kerül sor, biztosítjuk, hogy a jelen Tájékoztatóval összhangban tiszteletben tartsák az Ön adatvédelmi jogait. Ennek a biztosításának a legismertebb módja standard szerződéses klauzulák alkalmazásával (ún. Model Klauzulák), vagy valamely elfogadott rendszeren keresztül történhet, mint például a Privacy Shield, amely az Amerikai Egyesült Államokba történő adattovábbításokra vonatkozik.

 

Az EGT-n kívüli adattovábbítással kapcsolatos további információkért – ideértve a model klauzulákat is – kérjük, kattintson ide: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection_hu

 

A személyes adatok tárolásának időtartama

 

A személyes adatait nem fogjuk a szükségesnél hosszabb ideig tárolni. Az, hogy ez az időtartam mit jelent, több tényezőtől függ, így például:

 

  • Elsődlegesen, hogy miért gyűjtöttük azokat,
  • mióta tároljuk azokat,
  • van-e olyan jogi/hatósági előírás, ami indokolja azok tárolását,
  • szükség van-e azokra abból a célból, hogy megvédjék akár Önt, akár bennünket.

 

Marketing és piackutatás

 

Ez a rész elmagyarázza, hogy Önnek milyen választási lehetőségei vannak, amikor marketing célú üzeneteket kap és piackutatásban vesz részt.

 

A termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kiemelt ajánlatokat és híreket fogunk Önnek küldeni különböző módokon, de csak és kizárólag akkor, ha Ön ehhez előzetesen hozzájárult. Amikor Ön regisztrál nálunk, meg fogjuk kérdezni, hogy szeretne –e hírlevelet, vagy egyéb csatornán marketingkommunikációs üzeneteket kapni és Ön bármikor megváltoztathatja a marketinges preferenciáit, online, telefonon vagy az Önnek általunk küldött e-mail kommunikációban található ’leiratkozás’ linkre kattintással. Ebben az esetben nem fogunk több marketing emailt küldeni Önnek, de kérjük, vegye figyelembe, hogy amíg a rendszereinket teljes mértékben nem frissítettük be, előfordulhat, hogy a preferenciái beállítását követően is, egy rövid ideig, még kaphat ilyen jellegű kommunikációt.

 

Szeretnénk a véleményét hallani a Szolgáltatásaink javításához, ezért - amennyiben ehhez hozzájárul - piackutatási célokból is megkereshetjük Önt. Önnek mindig lesz választásai lehetősége, hogy szeretne –e részt venni a piackutatásainkban.

 

 

 

Cookie-k és hasonló technológiák

 

Mi és a partnereink is cookie-kat és hasonló technológiákat alkalmazunk, amikor a Weboldalainkat és a mobil Applikációinkat használja, például tag-ek és pixelek („Cookie-k”), hogy az Ön vásárói élményét személyesebbé tegyük és javítsunk azon, valamint, hogy megfelelő online hirdetéseket mutassunk Önnek. Ez a rész még több információt tartalmaz a Cookie-kkal kapcsolatosan, ideértve azt is, hogy hogyan használjuk őket, és hogy hogyan gyakorolhatja Ön a választási jogosultságát a cookie-k használatával kapcsolatban.

 

Hogyan használjuk a Cookie-kat?

 

A Cookie-k kisméretű szöveges fájlok, amelyek egyedi azonosítót tartalmaznak, amelyek a számítógépén vagy a mobil eszközében tárolódnak, így az Ön által használt eszköz felismerhető lesz, amikor egy bizonyos weboldalt meglátogat, vagy valamely applikációt használ. A cookie-kat az adott oldal látogatásának időtartamára lehet használni, vagy annak mérésére, hogy Ön időről időre hogyan használja a szolgáltatást és a tartalmat. A Cookie-k segítenek a Weboldalainkon és a mobil Applikációkban használt fontos jellemzők és funkciók megjelenítésében, és az Ön vásárlói élményének javításában.

 

Ha Ön hozzájárul a cookie-k használatához, ez az alábbiakat jelentheti:

 

A Weboldalaink és mobil Applikációink működésének javítása

A Cookie-k segítenek abban, hogy a Weboldalaink és mobil Applikációink működésén javítsunk, hogy az Ön felhasználói élményét személyesebbé tegyük, és hogy Ön sok hasznos funckciót tudjon használni.

Például, Cookie-kat használunk arra, hogy emlékezzünk az Ön preferenciáira, vagy a vásárlói kosarának tartalmára, amikor visszatér a Weboldalainkra és a mobil Applikációinkba.

 

A Weboldalaink és mobile Applikációink működésének javítása

A Cookie-k segítenek annak megértésében, hogy a Weboldalainkat és a mobil Applikációinkat hogyan használják, például: Ön jelzi nekünk, ha hibaüzenetet kap böngészés közben.

Ezek a Cookie-k a leginkább összesített és anonim adatokat gyűjtenek.

Megfelelő online hirdetés - ideértve a közösségi médiát is - megjelenítése

 

Cookie-kat használunk a Weboldalainkon, más szervezetek weboldalain, és a közösségi média használata során az olyan online hirdetések megjelenítéséhez, amelyekről azt gondoljuk, hogy az lehet az Ön számára a legérdekesebb. Az ilyen célokból használt Cookie-kat gyakran speciális szervezetek helyezik el a Weboldalainkon.

Az ilyen célokból használt Cookie-kat gyakran olyan egyéb szervezetek helyezik el a Weboldalainkon, amelyek speciális szolgáltatásokat nyújtanak számunkra. Ezek a Cookie-k információkat gyűjthetnek az Ön online viselkedéséről, mint például az Ön IP címe, az a weboldal ahonnan érkezett, és információk az Ön vásárlási előzményeiről vagy bevásárlókosara tartalmáról. Ez azt jelenti, hogy Ön láthatja a hirdetéseinket a Weboldalainkon, és más szervezetek weboldalain is.

Ahhoz, hogy az Ön számára olyan online hirdetéseket jelenítsünk meg, amelyek Önnek érdekesek, kombinálhatjuk azokat az adatokat, amelyeket a számítógépe vagy más eszközök böngészőjében a Cookie-kon keresztül gyűjtünk, más általunk gyűjtött adatokkal, például arra vonatkozó adatokat, hogy Ön hogyan használja a VIP-klub tagságot és az Ön webáruházi vásárlásának adatai.

A marketing kommunikációink - ideértve az online hirdetéseket - hatékonyságának mérése

A Cookie-k megmutatják, ha Ön megnézett valamely hirdetést, és azt is, hogy azt mennyi ideig nézte. Ez az információ segít nekünk az online hirdetési kampányaink hatékonyságának mérésében és annak kontrollálásában, hogy egy hirdetés hányszor jelenik meg Önnél.

Ahhoz is használunk Cookie-kat, hogy a marketinges kommunikációnk hatékonyságát mérjük, például megmutatják, ha Ön megnyitott egy általunk küldött marketinges e-mailt.

 

A Weboldalainkon és mobil Applikációinkon keresztül működő harmadik felek

A legfontosabb partnereinket az alábbiakban soroljuk fel azzal az információval együtt, hogy milyen típusú szolgáltatást nyújtanak számunkra. Ez a lista nem kimerítő, de olyan partnereket tartalmaz, akikkel megalapozott a kapcsolatunk, és amelyeknek a cookie technológiája a leggyakrabban kerül használatra a Szolgáltatásainkon keresztül.

 

Mérés & személyre szabás

Annak elemzése, hogy a szolgáltatásainkat hogyan használják, köztük a különböző tartalmi változtatások tesztelését. Ezek az adatok arra is használhatók, hogy lehetővé tegyék a szolgáltatásaink személyre szabását és a szolgáltatásaink hirdetését.

 

Instapage

Autopilot

Google

Termékajánlatok

Az Ön vásárlási élményének gazdagítása személyre szabott ajánlatok megjelenítésével a Weboldalainkon.

 

Shoprenter

Online marketing

A weboldalunkon és más weboldalokon keresztül Önnek megjelenített BioCo hirdetések személyre szabása az Ön korábbi kapcsolódásain keresztül. Például: az Ön BioCo webshop tranzakciós adatainak használata, az Ön kosarának tartalma és az Ön által megtekintett oldalak és termékek. Az Ön VIP-klub adatait használhatjuk arra is, hogy a marketingünket személyessebbé tegyük.

 

Bing

Google

Facebook

Közösségi media

Közösségi média felületeken történő reklámozás és a Weboldalainkon történő közösségi megosztás és kapcsolódás lehetővé tétele. Ezek a cégek a saját céljaikra is használhatják az adatokat, köztük az Ön profilozását és más hirdetésekkel való megcélzását.

 

Facebook

Twitter

Google

 

Tájékoztatás a Google AdWords konverziókövetés használatáról

 

  1. A „Google AdWords” nevű online reklámprogramot használja az adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).

 

  1. Amikor Ön egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így Ön nem is azonosítható általuk.

 

  1. Amikor Ön a weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Ön a hirdetésre kattintott.

 

  1. Minden Google AdWords ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az AdWords ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.

 

  1. Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne.

 

  1. Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.

 

  1. További információ valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el:  www.google.com/policies/privacy/

 

 

Tájékoztatás a Google Analytics alkalmazásáról

 

  1. Weboldalaink a Google Analytics alkalmazást használják, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik az Ön által látogatott weblap használatának elemzését.

 

  1. A Ön által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.

 

  1. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételesesetekben kerül sor. Eme weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, Ön hogyan használta a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.

 

  1. A Google Analytics keretein belül az Ön böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását az Ön a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy a honlapnak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Felhasználó weboldalhasználattal kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu

 

Kiegészítő tájékoztatás a közösségi oldalak használatáról

 

  1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.

 

  1. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt.

 

  1. Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése.

 

  1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.

 

  1. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

 

 

Az Ön választási lehetőségei a Cookie-kkal kapcsolatban

 

Webböngésző cookie-k

 

A böngésző beállításaiban Ön elfogadhatja vagy elutasíthatja az új cookie-kat és törölheti a meglévő Cookie-kat.  Azt is beállíthatja a böngészőben, hogy az értesítse Önt minden alkalommal, amikor új cookie-kat helyeznek el a számítógépben vagy más eszközön. A Cookie-k kezelésével kapcsolatban további információkat találhat a böngésző „help’ funkciójában.

 

IHa Ön úgy dönt, hogy néhány vagy az összes cookie-t kikapcsolja, nem fogja tudni használni a Weboldalaink valamennyi funkcióját. Például: nem tud termékeket tenni a kosarába, nem tud kijelentkezni vagy olyan termékeket és szolgáltatásokat használni, amelyekhez belépés szükséges.

 

Ön a Szolgáltatásainkban használt, a hirdetésekhez kapcsoldódó Cookie-kat is kezelheti oly módon, ha kijelentkezik a fenti táblázatban felsorolt Szolgáltatókon keresztül, vagy a YourOnlineChoices weboldal meglátogatásával. Ahol személyre szabott hirdetéseket helyezünk el más szervezetek weboldalán, az AdChoices ikon általában kihelyezésre kerül. Ha erre az ikonra kattint, speciális tájékoztatót talál arról, hogy hogyan kezelheti az online hirdetési preferenciáit. Ezzel kapcsolatban további információ az YourAdChoices weboldalon találhat.

 

Mobil Applikációk

 

A Cookie-k másképpen működnek a mobil applikációkban, mivel azokat belekódolják az applikációkba, és egy egyedi azonosítót használnak, amit a mobileszköze hoz létre a hirdetési tevékenységek használatához. Ezt a hirdetési azonosítót kikapcsolhatja vagy újraindíthatja a mobileszköz adatvédelmi beállításaiban.

 

Hozzáférési jog

 

Önnek joga van elkérni tőlünk az Önről tárolt személyes adatokat. Ezt hívják érintetti kérésnek.

 

Ha szeretne Önről tárolt személyes adatokról egy kivonatot kapni, kérjük, írjon nekünk az info@bioco.hu email címre.

 

 

Egyéb adatvédelmi jogok 

A személyes adataival kapcsolatban Önnek joga van továbbá:

 

1.a nem megfelelő információk kijavítására:

 

E jog tartalma:

Ha Ön úgy gondolja, hogy az általunk nyilvántartott adatok nem megfelelőek vagy hiányosak, kérjük lépjen kapcsolatba velünk és ki fogjuk javítani azokat.

 

2.tiltakozni a használat ellen:

 

E jog tartalma:

általános tiltakozás – Ebben az esetben kivizsgáljuk az Ön az adatai használata elleni tiltakozását. Ha összességében az Ön jogai jelentősebbek a mi arra irányuló érdekeinknél, hogy az Ön személyes adatait használjuk, akkor az Ön kérése alapján vagy megtiltjuk azok általunk történő használatát (lásd lent a 3. pontot) vagy töröljük azokat (lásd lent a 4. pontot).

direkt marketing elleni tiltakozás – Ha Ön ilyen tiltakozással él, nem fogjuk használni a személyes adatait direkt marketinges célokra.

 

3.megtiltani a használatot:

 

E jog tartalma:

Ön számos esetben megtilthatja a személyes adatainak használatát, így többek között (de nem kizárólagosan), ha:

  • Ön sikeresen nyújt be általános tiltakozást (lásd a 2. pontot fent).
  • Ön vitatja az általunk nyilvántartott személyes adatok pontosságát.
  • nem jogszerűen használtuk az Ön személyes adatait, de Ön nem szeretné, ha törölnénk azokat.

 

4.az adatai törlésére:

 

E jog tartalma:

Ön számos esetben kérheti tőlünk a személyes adatainak törlését, így többek között (de nem kizárólagosan), ha:

  • nincs szükségünk a továbbiakban az Ön személyes adatainak a nyilvántartására,
  • Ön sikeresen nyújtott be általános tiltakozást (lásd a 2. pontot fent),
  • Ön visszavonta a személyes adatainak használatára vonatkozó hozzájárulását (és nincs más jogalapunk azok használatára),
  • nem jogszerűen kezeltük az Ön személyes adatait.

 

5.az adatai továbbítására vagy azok másolatban történő hordozhatóságára

 

E jog tartalma:

Az adathordozhatóság egy új jog, amely az EU-ban mindenkit feljogosít arra, hogy a személyes adatait szervezetek között továbbíthassa. Ez a jogosultság ingyenes, amely lehetővé teszi a vásárlóknak, hogy szolgáltatót válthassanak. Azt jelenti, hogy az érintett meg kell, hogy kapja az adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban. Ön az adataival kapcsolatos kérelmét a következő e-mail címen nyújthatja be: info@bioco.hu

Ön kérheti, hogy az adatairól küldjünk önnek vagy egy harmadik személynek másolatot.

 

6.panasz benyújtására az adatvédelmi hatósághoz: 

 

Ha Önnek panasza van, szeretnénk segíteni annak elrendezésében, de Önnek jogában áll a személyes adatai általunk történő használatával kapcsolatban panaszt benyújtani az adatvédelmi hatósághoz.

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)

cím: Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, H-1125 Budapest, Hungary

tel. +36 1 3911 400

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Weboldal: http://www.naih.hu/

 

Az Adatvédelmi Hatóság weboldala további információkat tartalmaz a fent hivatkozott adatvédemi jogokról.

 

Kapcsolattartás

 

Ha bármilyen kérdése lenne azzal kapcsolatban, hogy hogyan gyűjtjük, tároljuk vagy használjuk a személyes adatokat, kérjük lépjen velünk kapcsolatba.

 

Telefon: +36 37 388 318

 

Kérjük, erre a címre írjon:

BioCo Magyarország Kft.

H-3021 Lőrinci, Árpád u. 92.

 

A jelen változat a Tájékoztató 1.1 verziója, amely 2018. október 09. napjától érvényes és hatályos.

 

Utoljára frissítve: 2018.10.09.

Keresés